Hlavní obsah

Na vládní konvoj v Pákistánu útočil střelec

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RÁVALPINDÍ
Aktualizováno

V Pákistánu se ve středu stal konvoj vládních aut terčem neznámého střelce. Původní informace, že v jednom zasaženém voze seděl premiér Júsuf Ráza Gílání později úřady popřely.

Článek

Pákistánská televize odvysílala záběry auta, v němž měl Gilání sedět. Je z nich patrné, že vůz zasáhly nejméně dvě střely.

Premiéra, který byl na zpáteční cestě z Lahore do Islámábádu, měli teprve na letišti vyzvednout a Gilánímu se nic nestalo, upřesnily později úřady.

Auta konvoje měla neprůstřelná skla. Pro tuto ochranu se vládní ministři rozhodli nedávno vzhledem k nárůstu útoků povstalců. Prvních zprávy uváděly, že se střelba strhla v Rávalpindí.

Útoky na vrcholné politické představitele nejsou v Pákistánu výjimečné. Nedávno odstoupivší prezident Parvíz Mušaraf unikl opakovaně pokusu o zavraždění. Loni v prosinci byla právě v Rávalpindí zabita expremiérka Bénazír Bhuttová.

Gílání je představitelem Pákistánské lidové strany Bénazír Bhuttové, s níž se před několika dny rozešel koaliční spojenec Pákistánská muslimská liga dalšího bývalého premiéra Naváze Šarífa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám