Hlavní obsah

Ztráty NATO v Afghánistánu rostou, další tři mrtvé hlásí Kanaďané

KÁBUL

Při tvrdých střetech s povstalci přišlo ve čtvrtek v Afghánistánu o život šest vojáků NATO. Ke třem mrtvým Polákům z rána přibyl stejný počet padlých Kanaďanů. Spojenci od pondělí ztratili už 17 mužů. V pondělí zemřelo u Kábulu deset francouzských výsadkářů.

Foto: Profimedia.cz

Kanadští vojáci v Afghánistánu

Článek

Kanaďané zahynuli na jihu země při průzkumné akci. Čtvrtý voják byl raněn. Provincie Kandahár paří k nejnebezpečnějším v Afghánistánu. Slouží v ní 2500 kanadských vojáků. Od roku 2002 v zemi přišlo o život 93 Kanaďanů.

Polské velení ohlásilo ve stejný den ztrátu tří vojáků. Jejich vozidlo najelo v centrální provincii Ghazní na nastraženou nálož.

NATO ztratilo od pondělí v Afghánistánu už sedmnáct vojáků. V pondělí přišlo v bojích u Kábulu o život deset příslušníků francouzského kontingentu. V pařížské Invalidovně se ve čtvrtek konal smuteční obřad. Zúčastnil se ho také prezident Nicolas Sarkozy, který ve středu odjel povzbudit členy francouzského kontingentu do Afghánistánu.

Reklama

Související články

Deset Francouzů padlo po útoku Tálibánu

Bojovníci radikálního afghánského hnutí Tálibán v pondělí zabili v boji deset francouzských vojáků. Zaútočili na ně ve vesnici východně od Kábulu. Při útoku...

V Afghánistánu zahynuli tři polští vojáci

Válka v Afghánistánu si vyžádala další oběti mezi koaličními vojáky ze sil ISAF. Ve čtvrtek zahynuli tři polští vojáci, když jejich vozidlo najelo na minu....

Výběr článků

Načítám