Hlavní obsah

Atentátníci zaútočili na pákistánskou zbrojovku, desítky obětí

ISLÁMÁBÁD
Aktualizováno

Až stovku obětí si vyžádal ve čtvrtek dvojitý sebevražedný atentát v Pákistánu ve městě Vah před branami do továrny na zbraně. Zraněno byly další desítky osob, z nichž někteří jsou v kritickém stavu. Mezi oběťmi nejsou údajně žádní vojáci.

Článek

Podle zpráv policie se první sebevražedný atentátník odpálil před vchodem do továrny v době, kdy se střídaly směny. Několik minut poté minut zaútočil druhý atentátník u druhé brány podniku.

Policie potvrdila, že při útocích zahynuly desítky lidí. Stanice BBC uvedla nejméně 63 mrtvých, CNN dokonce sto. „Mnoho dalších bylo zraněno a očekáváme, že počet obětí v následujících hodinách vzroste,“ uvedl už dříve velitel místní policie Násir Chán Durrani.

Atentát byl ve městě spáchán, přestože jsou v něm trvale přítomné početné policejní a vojenské síly, protože ve městě je řada zbrojovek a vyrábějí se v něm i „speciální zbraně“.

Policie dává útok dohromady s právě probíhající operací proti radikálům na kmenových územích na severozápadě země.

Reklama

Související témata:

Související články

Nálož v pákistánské nemocnici zabila 20 lidí

Nejméně 20 lidí zahynulo v úterý při výbuchu nálože, která explodovala v objektu nemocnice na severozápadě Pákistánu. Zatím není jasné, zda šlo o sebevražedný...

Výběr článků

Načítám