Hlavní obsah

OBRAZEM: Povodně ve Vietnamu si vyžádaly sto obětí

– HANOJ

Nejméně 101 oběť si vyžádaly podle pondělních zpráv povodně na severu Vietnamu. Dalších padesát osob je nezvěstných. Přívalové deště přinesla tropická bouře Kammuri. Několik vesnic smetla voda, další pohřbilo bahno při sesuvech půdy.

Foto: Reuters

Vietnamec odklízí uhynulou prasnici v provincie Phu To, postižené povodněmi.

Článek

Nejvíce postižena je provincie Lao Cai, která sousedí s Čínou. Dvaasedmdesát obětí hlásí severní provincie Lao Cai a Yen Bai. Bilance ale ještě není konečná. Na padesát osob je nezvěstných.

:. Motocyklisté se pokoušejí překonat sesuv půdy, který zablokoval cestu. foto: Reuters

"Soustředíme se na pátrání po lidech, kteří jsou stále nezvěstní,“ uvedl pro AFP Thao A Tua, který má na starosti záchranné operace. "Je to zlé, obáváme se, že jsou mrtví a budeme muset najít jejich těla,“ dodal. Oznámil ale i úspěchy: "Podařilo se nám dostat se do oblastí, které byly odříznuté dva dny.“

:. Vesničané v provincii Lao Cai pátrají po nezvěstném. foto: ČTK/AP

Podle vlády bylo zaplaveno na 4000 budov a mnoho mostů odnesla voda. Voda podemlela i cesty, které mnohdy zatarasily sesuvy půdy.

:. Zaplavy ve vietnamské provincii Yan Beifoto: Reuters

Bouře způsobila záplavy také v jihočínské provincii Jün-nan, kde zahynulo 20 lidí a deset dalších je nezvěstných.Čína před příchodem bouře evakuovala 400 000 lidí.

:. Zaplavená vietnamská provincie Phu Tofoto: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám