Hlavní obsah

Lodní neštěstí v Kongu si vyžádalo 47 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KINSHASA

Zatím 47 obětí si vyžádala lodní nehoda na řece Ubangi. Zachránit se podařilo 25 osob, 110 lidí zůstává nezvěstných. V úterý večera narazila loď plující po řece oddělující Kongo od Středoafrické republiky na skálu.

Článek

"Zatím jsme vylovili 47 těl, těch 110 nezvěstných jsou většinou rybáři," uvedl zmocněnec pro oblast Severní Ubangi Mathieu Bela. Podle něj loď narazila na skálu, která není nijak označena. „Neexistují tu znamení nebo signály, nic, co by pomáhalo navigaci,“ dodal Bela. Loď vezla 182 lidí, Konžanů i obyvatelů Středoafrické republiky.

Lodní nehody v Kongu jsou časté kvůli špatnému značení říčních cesta, chybějícím mapám a častému přetížení lodí ve špatném stavu. Většina obyvatel je však odkázána právě na vratké lodě, protože v bývalé belgické kolonii, o rozloze srovnatelné se západní Evropou, je jen málo silnic. Ročně na konžských tocích zahynou stovky lidí cestujících na lodích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám