Hlavní obsah

Hongkongský soud poslal tři děti do vězení za ozbrojené přepadení

PEKING

Tři čtrnáctileté děti poslal hongkongský soud do vězení na více než tři roky za ozbrojené přepadení zlatnictví. Napsal to ve čtvrtek místní tisk, který cituje soud, podle nějž byly přísné tresty ve veřejném zájmu.

Foto: Profimedia.cz

Hongkongská policie v současné době šetří více případů kriminality nezletilých.

Článek

Dva chlapci a jedna dívka s maskami a kápěmi v září loňského roku ohrožovali noži zaměstnance jednoho z hongkongských zlatnictví. Odnést se jim podařilo zlaté náhrdelníky, náramky a přívěšky v hodnotě převyšující milión hongkongských dolarů (téměř dva milióny korun).

Devítiletá dívka pašovala heroin

Hongkongský soud tento týden řeší také případ devítileté dívky, kterou si najal obchodník s drogami, aby z pevninské Číny přivezla v batohu heroin. Podle místních novin dívka, jejíž jméno soud nezveřejnil, cestovala sama do Číny a převezla drogu, za což dostala 1 400 hongkongských dolarů (asi 2 800 korun). Soud nyní mimo jiné řeší, jak se mohla devítiletá holčička tak snadno dostat sama z Hongkongu do Číny a zpět.

Hongkong je bývalá korunní kolonie Velké Británie. V roce 1997 přešel zpět pod správu Číny a nyní má oficiální status zvláštní oblasti ČLR. Podmínkou předání bylo, že hongkongský stávající hospodářský a společenský systém zůstane 50 let beze změny.

Reklama

Výběr článků

Načítám