Hlavní obsah

Alžírsko zasáhla vlna atentátů, za týden zahynulo 20 lidí

ALŽÍR
Aktualizováno

Nejméně dvacet osob zahynulo za týden při vlně atentátů v Alžírsku. Informace o pondělním útoku na autobusové nádraží ve městě Buira se ale nepotvrdila. V noci na pondělí zahynulo při dvojitém výbuchu v zemi dvanáct lidí. Mezi oběťmi je i jeden Francouz. K útokům se nikdo nepřihlásil, ale připisuje se muslimských radikálům napojeným na al-Kajdu.

Článek

O explozi v Buiře informovaly alžírské bezpečnostní zdroje s tím, že tam zahynulo dvacet lidí. Informace, kterou citovala agentura Reuters, se ukázala jako mylná. V Buiře žádný atentát spáchán nebyl.

Jiný, dvojitý atentát, byl spáchán v noci z neděle na pondělí na nádraží ve městě Bini Amraní, vzdáleném 50 kilometrů od Alžíru. První bomba zabila francouzského občana a jeho alžírského řidiče, kteří právě opouštěli nádraží. Druhá nálož explodovala ve chvíli, kdy na místo atentátu přijeli zdravotníci.

Jedná se o další z řady atentátů, které zemi zasáhly v posledním týdnu. Ve čtvrtek si pumový atentát na kasárna ve stejné oblasti vyžádal životy šesti vojáků. Ve středu se terčem útoku stala jiná kasárna na východě země. Zemřeli dva vojáci

Zabitý francouzský inženýr měl na starosti rekonstrukci nádraží. Tři zaměstnanci stejné firmy byli zraněni v září při jiném atentátu, ke kterému se přihlásila organizace s názvem al-Kajdá v islámském Maghribu. Loni druhý nejvyšší představitel sítě Ajmán Zavahrí vyzval k vyčištění severní Afriky od Francouzů a Španělů.

Reklama

Výběr článků

Načítám