Hlavní obsah

Další Japonec se zabil pomocí jedů, ohrozil desítky sousedů

Novinky, CNN, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonská policie evakuovala 34 lidí z bytového domu v Kanazavě na západě země poté, co tam jeden z obyvatel spáchal sebevraždu za pomoci chemických látek. Případ je dalším ze série, při nichž sebevrahy zabíjí smíchané silné chemické prostředky. Jejich výpary pak ohrožují na životě i další lidi.

Foto: Profimedia.cz

Japonští policisté řeší v posledních týdnech zvýšený počet sebevražd chemickými prostředky.

Článek

V Kanazavě přivolal policii jeden z obyvatel domu, který si všiml výstražné cedule, kterou sebevrah umístil na dveře svého bytu. Lidé z ostatních bytů tak mohli být zavčas evakuováni. Sebevrah si namíchal čistící prostředky s chemikáliemi, jež se používají v zemědělství, uvedla policejní mluvčí.

Japonsko se dlouhodobě potýká s vysokým počtem sebevražd a smrt po inhalaci toxických plynů je tam v poslední době mezi sebevrahy trendem. Jen v květnu bylo zaznamenáno 84 takových případů. Policie se začala víc soustředit na internetové stránky, které dávají instrukce, jak si jedy namíchat.

Loni zemřelo vlastní rukou 32 155 Japonců, což zemi řadí na smutnou devátou příčku ve světě. Tokio vydalo na preventivní a sociální programy v přepočtu na 3,5 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám