Hlavní obsah

Učitel utýral chlapce kvůli neznalosti Koránu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pákistánský student zemřel poté, co jej učitel potrestal za to, že se nebyl schopen naučit části Koránu. Chlapce objevili jeho příbuzní v pedagogově kabinetu, kde byl hlavou dolů přivázán ke stropnímu ventilátoru. Organizace zabývající se lidskými právy upozorňují, že nemusí jít o výjimečný případ.

Foto: Profimedia.cz

Náboženské semináře jsou v Pákistánu běžné (ilustrační foto).

Článek

Sedmiletého Atifa potrestal učitel za to, že si nebyl schopen zapamatovat části Koránu. Jeho bratranci, který spolu s dalšími dvaceti dětmi navštěvoval náboženský seminář, bylo divné, že se chlapec neobjevil druhý den ve škole.

Upozornil proto příbuzné, kteří Atifa našli v učitelově kabinetu, kde byl hlavou dolů přivázán ke stropnímu ventilátoru. Pedagog byl následně zatčen. O případu, který se stal v pákistánské provinci Pandžáb, informovala BBC.

Počet týraných a jinak zneužívaných dětí se v Pákistánu za poslední dva roky více než zdvojnásobil. Nevládní organizace upozorňují na špatnou legislativu a faktickou neexistenci dětských práv.

Reklama

Výběr článků

Načítám