Hlavní obsah

Atentátník na Srí Lance odpálil autobus s policisty

COLOMBO

Nejméně deset osob zahynulo při pátečním útoku sebevražedného atentátníka v srílanském hlavním městě Colombu. Útok u pětihvězdičkového hotelu Hilton v obchodní čtvrti, při němž bylo zraněno dalších 90 lidí, potvrdila armáda.

Foto: Reuters

Z autobusu vytahují zraněné policisty.

Článek

Atentátník na motocyklu ověšeném výbušninami narazil do autobusu převážejícího policisty. Při útoku zahynulo sedm policistů včetně tří policistek a dva civilisté. Zemřel i útočník .

"Byla to hlasitá exploze. Bylo to jako zemětřesení,“ uvedl jeden ze svědků, který pracoval na recepci v hotelu Hilton. Výbuch vyrazil některá z oken hotelu, nikdo z hostů ale nebyl zraněn.

Mezi devadesáti zraněnými jsou především civilisté, ale také další policisté. Počet zraněných civilistů je velmi vysoký, protože finanční a obchodní centrum Colomba je velmi rušné. Vedle hotelu stojí dvě věže velkého business centra.

Armáda z útoku obvinila tamilské separatisty. Od chvíle, kdy vláda vypověděla příměří, počet atentátů spáchaných separatisty vzrostl. Vláda se snaží porazit separatisty a vytlačila je mnoha oblastí na východě země.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám