Hlavní obsah

Princ William byl tajně v Afghánistánu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský korunní princ William nedávno tajně navštívil afghánský Kandahár, kde se setkal s příslušníky královského letectva. Podle agentury Reuters to ve středu oznámila kancelář britské královské rodiny.

Článek

William strávil v Afghánistánu asi tři hodiny. Zpráva se v Británii dostala na přední stránky středečních novin. Někteří komentátoři spekulují, že se jednalo o “zastírací manévr”. William se před časem ocitl v centru kritiky za to, že použil armádní helikoptéru k cestě na večírek a jednou letěl vojenským Chinookem za svou přítelkyní Kate Middletonovou.

“Cynici mezi námi řeknou, že (cesta do Afghánistánu) byla pokusem zastínit princovy žertíky s Chinookem,” řekl BBCbývalý zaměstnanec ochranky královské rodiny Ken Wharfe. “Bylo to skvělé cvičení (Williamova) tiskového odboru,” přitakal publicista Max Clifford.

Souhlas k návštěvě Afghánistánu dostal princ od královny Alžběty II. a prince Charlese v pondělí. Do Kandaháru přiletěl ještě týž den. Podle oficiálního sdělení bylo záměrem cesty princovo seznámení se s operacemi britského letectva RAF. Třicetihodinová cesta se uskutečnila bez problémů.

V Afghánistánu byl také Wiliamův mladší bratr Harry. Počátkem roku tam působil se svým oddílem v neklidné provincii Hílmand. Jeho přítomnost se dařilo 10 týdnů tajit, nakonec ale o ní informoval australský týdeník pro ženy New Idea a Harry musel zemi opustit, protože se velení obávalo o jeho bezpečnost. Magazín se za zveřejnění informace omluvil.

Reklama

Související články

Princ Harry se vrátil z Afghánistánu domů

Princ Harry, mladší syn britského následníka trůnu prince Charlese, se v sobotu vrátil do vlasti z Afghánistánu, kde od poloviny prosince bojoval proti...

Princ Harry se chce vrátit zpět do bojů

Princ Harry, mladší syn britského následníka trůnu prince Charlese, který se v sobotu vrátil do vlasti z Afghánistánu, když bylo vyzrazeno jeho vojenské...

Výběr článků

Načítám