Hlavní obsah

Mladá Japonka svou sebevraždou přiotrávila i desítky sousedů

Novinky, CNN,
TOKIO

Čtrnáctiletá japonská dívka z města Konan, která se ve středu připravila o život, současně přiotrávila i devadesát lidí žijících v sousedství. Policie ve čtvrtek uvedla, že sebevražedkyně smíchala prací prášek s jiným čistícím prostředkem. Sousedé se přiotrávili vzniklými výpary.

Článek

Nikdo z jejích sousedů neutrpěl vážné zdravotní následky, ale deset jich muselo být hospitalizováno. Tři desítky lidí trpěly pálením v krku.

Podle policie vznikl při smíchání obou složek sirovodík, který unikl z koupelny, kde se dívka připravila o život. Své spolubydlící sice varovala, když na dveře koupelny načmárala "Uvolnily se plyny", ale sirovodík unikl oknem.

Podobné případy sebevražd

Podle policie jde o několikátý podobný případ sebevraždy během poslední doby. Ve čtvrtek brzy ráno se připravil o život muž žijící u Tokia. V autě smíchal detergent s koupelnovými solemi. Na okno svého vozu napsal: "Zůstaňte opodál".

Ve čtvrtek ráno byl také nalezen v hotelu v prefektuře Šiga mrtvý třicetiletý obchodník. Nalezli jej zaměstnanci hotelu, když zjistili, že pokoje se line podivný pach, sirovodík ale zaznamenán nebyl.

Ve čtvrtek odpoledne místního času byla nalezena v Nagoji v koupelně mrtvá 42letá žena. Vedle ní byl obal od čističce na záchod a prací prášek. U obou prostředků bylo varování, že mohou vyvíjet jedovaté plyny.

Podle policie k vlně takto provedených sebevražd přispěl internet. Jasuaki Šimizu, který vede tokijskou organizaci Lifelink, jejímž cílem je bránit sebevraždám, uvedl: "Je to snadné a každý to může udělat. Na internetu lze najít hodně informací, které poradí lidem, jak to provést.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám