Hlavní obsah

Devět teroristů z Casablanky uprchlo z vězení

Novinky, rei, NBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RABAT

Devět islamistů, kteří si v Maroku odpykávali trest za podíl na bombových útocích v Casablance v květnu 2003, uteklo z vězení. Oznámily to v pondělí marocké úřady. Útoky si před pěti lety vyžádaly životy téměř pěti desítek lidí.

Foto: Profimedia.cz

Skupina uprchla z věznice Kenitra.

Článek

Odsouzení utekli z věznice Kenitra severně od Rabatu, oznámila marocké ministerstvo spravedlnosti. Nejmenovaný zdroj z ministerstva řekl agentuře AFP, že skupina utekla vybudovaným tunelem.

„Vedení věznice si toho všimlo v pondělí ráno. Byla provedena veškerá možná opatření k nalezení uprchlých vězňů. Vyšetřuje se také, kdo za útěk zodpovídá,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

Sedm z uprchlých vězňů si odpykávalo doživotní trest a dva měli za mřížemi strávit 20 let.

Pozornost médií se na teroristy po jejich uvěznění zaměřila už jednou poté, co počátkem loňského roku zahájili protestní hladovku. Žádali, aby byli převezeni do zařízení blíže k jejich rodinám.

Při sérii bombových útoků zemřelo 16. května 2003 v Casablance 45 lidí včetně 12 sebevražedných útočníků. Desítky dalších lidí byly zraněny. Útok byl nejtragičtější akcí teroristů v Maroku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám