Hlavní obsah

V Hongkongu zabíjí tajemná chřipka

– HONGKONG

V Hongkongu byla zavřena škola kvůli chřipkovému onemocnění, které si vyžádalo v úterý život jednoho žáka. Příznaky tajemné chřipky má přes třicet žáků této školy a pět jich leží v nemocnici. Další dvě děti podlehly v posledních týdnech nemoci, která měla příznaky podobné chřipce.

Článek

Sedmiletý žák byl převezen do nemocnice o víkendu. Měl horečku a další příznaky chřipky. V úterý podlehl encefalitidě a otoku mozku. Dalšími možnými oběťmi neznámé infekce je dvouletý chlapec, který zemřel v únoru a tříletá dívka, která zemřela 1. března. S podobnými příznaky bylo hospitalizováno nejen pět spolužáků sedmiletého chlapce z třiceti nakažených, ale také dalších dvacet pět dětí z dalších škol.

Vládní zdravotní úředníci uvedli, že se „velmi obávají“ propuknutí epidemie a školu uzavřeli. Jde o první zavřenou školu od roku 2003, kdy byly zavřeny kvůli nemoci SARS, která si vyžádala na 300 obětí.

Odborníci se snaží situaci uklidnit s tím, že nehrozí velká epidemii, ale dodávají, že více mohou říci, až se podaří zjistit příčinu úmrtí tří dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám