Hlavní obsah

Japonská policie zachránila loni 72 lidí před sebevraždou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonská policie zachránila v roce 2007 nejméně 72 sebevrahů před smrtí, když monitorováním internetu včas zjistila, že mají takové úmysly. Oznámila to v pátek v Tokiu národní policejní agentura.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Právě internetu totiž řada Japonců využívá k tomu, aby našli spřízněné duše ke společnému, někdy přímo hromadnému odchodu ze života. V loňském roce policie pracovala na 121 takových případech zachycených na různých chatech nebo jiných stránkách. V 72 případech z toho uspěla a podařilo se jí dotyčným sebevražednou snahu rozmluvit. Z toho v devíti případech dokonce zasáhla už v průběhu sebevražedných činů a zvrátila je.

Ve 33 dalších případech nebyla sebevražedná oznámení míněna vážně, u 16 případů z odhalených se policii nepodařilo aktéry najít. Ke kolika sebevraždám za uvedené období přesto došlo, policie neuvedla.

K nejčastějším způsobům hromadných sebevražd patří snaha udusit se bezbolestně oxidem uhlíku, například z kamen na uhlí.

Loni v prosinci policie našla čtyři mladíky mrtvé uvnitř auta, jehož dveře byly utěsněné lepící páskou a uvnitř byla malá kamínka na uhlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám