Hlavní obsah

V Singapuru loni zadrželi 5400 prostitutek z ciziny

DPA,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Loni bylo v Singapuru v čtvrtích červených luceren zadrženo 5400 zahraničních prostitutek. Uvedl to v úterý vicepremiér a ministr vnitra Wong Kan Seng. Podle něj je ale neřest v zemi pod kontrolou, úplně ji prý ale vymýtit nelze.

Článek

Podle vicepremiéra bylo v roce 2007 podniknuto 950 razií proti prostitutkám, což představuje nárůst o 60. Čtvrtina ze zadržených prostitutek pocházela z ciziny.

"Není realistické předpokládat, že neřest bude zcela eliminována,“ uvedl Wong s tím, že nikde ve světě se to nepodařilo.

Podle něj do země jezdí i sexuální turisté, i když z více než deseti miliónů turistů, kteří přicestovali loni do země, jich bylo jen mizivé procento zájem o sexuální služby. „Taková je realita a Singapuřané jim musejí čelit," řekl Wong Kan Seng.

Město podle něj zaujalo pragmatický přístup, kdy se snaží udržet prostituci pod kontrolou a hlavně zabránit tomu, aby se z čtvrti červených luceren šířila dál.

Policie proto ve vybraných ulicích instalovala kamery a zpřísnila udělování licencí masážním salónům a zábavním podnikům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám