Hlavní obsah

V JAR přepadli loučícího se tanzanského diplomata

JOHANNESBURG

Neveselou tečku za diplomatickým působením tanzanského vyslance v Jihoafrické republice udělali lupiči, kteří vpadli na jeho večírek na rozloučenou, který v Pretorii pořádal pro kolegy diplomaty. Ozbrojení pobertové ho zbili do bezvědomí, jeho hosty okradli a ujeli v jeho mercedesu.

Článek

Emmanuel Mwambulukutu je po pátečním útoku ve vážném, ale stabilizovaném stavu, uvedl policejní mluvčí Paul Ramaloko. Lupiči pobodali Mwambulukutuovu manželku a lehce zranili šest dalších osob.

Manželé Mwambulukutuovi pozvali asi 25 hostů do své rezidence. Slavnostní hostina právě končila, když do domu vpadlo pět ozbrojených mužů. "Nařídili nám, abychom si lehli na zem, svázali nám ruce, ukradli nám peníze, mobilní telefony a vzali i věci z domácnosti," řekl jeden z hostů, který si nepřál být jmenován. Podle něj Mwambulukutu zlodějům řekl: "Bůh vám pomáhej, pánové," ale oni odpověděli: "Na boha kašlem."

Jihoafrická republika patří k zemím s nejvyšším počtem kriminálních činů na světě. Loupežná přepadení, útoky a krádeže se nevyhýbají ani členům diplomatického sboru. V červenci okradli lupiči jihoafrického vyslance při OSN Dumisaniho Khumala v domě jeho syna v Pretorii.

Reklama

Výběr článků

Načítám