Hlavní obsah

Lupiči zabili v Mauritánii francouzskou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NUAKŚOTT
Aktualizováno

Čtyři francouzské turisty včetně dvou dětí zabili v pondělí lupiči, kteří je přepadli v Mauritánii v západní Africe. Oznámila to katarská televize Al-Džazíra a potvrdil velitel místní policie. Pátý turista byl při loupeži těžce zraněn. Mauritánské policie už zatkla tři podezřelé, dva muže a jednu ženu.

Článek

Podle velitele policie města Aleg, které leží 250 kilometrů východně od hlavního města Nuakšottu, se Francouzi stali obětí loupežného přepadení. Náčelník policie v Alegu, v jehož blízkosti se útok udál, uvedl, že se rodina zastavila u cesty a udělala si piknik. Lupiči přijeli ve starém mercedesu, obrali je o peníze a pak na ně začali střílet z automatických zbraní.

Loupež potvrdilo francouzské velvyslanectví. Lupiči napadli "francouzskou pětičlennou rodinu", sdělil nejmenovaný představitel ambasády. "Čtyři osoby jsou mrtvé, včetně nejméně dvou dětí. Otec rodiny je těžce zraněn a byl převezen do nemocnice v Alegu," dodal francouzský diplomat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám