Hlavní obsah

Nejméně 26 mrtvých při nehodách autobusů v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOHANNESBUG/KÁHIRA

Jeden autobus havaroval v Jihoafrické republice a druhý v Egyptě. Obě havárie byly velmi vážné a zahynulo při nich nejméně 21 lidí. Další cestující jsou těžce zraněni a někteří se dokonce pohřešují.

Foto: Stringer, Reuters

Na břehu Nilu sedí lidé, kteří přihlížejí, zda záchranáři neobjeví zmizelá těla obětí havárie autobusu.

Článek

Při srážce autobusu s nákladním přívěsem v jihoafrické provincii KwaZulu-Natal zahynulo deset lidí a další dvě desítky byly zraněny. Podle místních úřadů byl na silnici, kde se neštěstí stalo, jako vždy v těchto svátečních dnech velmi hustý provoz.

Autobus narazil do přívěsu odstaveného na kraji silnice spojující Johannesburg s Durbanem. Řidič nákladního vozu zastavil zřejmě kvůli problémům se spojkou a návěs zůstal částečně trčet do vozovky.

Nejméně 21 lidí utrpělo zranění a čtyři z nich jsou ve vážném stavu. Policejní mluvčí označil za zázrak, že mezi cestujícími někteří vyvázli bez jediného šrámu.

Autobus spadl do Nilu

Šestnáct lidí včetně šesti dětí přišlo o život při pádu minibusu z trajektu na Nilu u egyptského města Mínja v jižní části země. Všichni mrtví jsou Egypťané.

Místní činitelé tvrdí, že nehodu způsobil řidič minibusu, který nezatáhl ruční brzdu. Vozidlo se při převozu přes Nil dalo do pohybu a sklouzlo do vody. "Zahynuli všichni jeho cestující," řekl guvernér provincie Mínja Fuád Sádaddín.

Záchranáři už z řeky vytáhli 13 mrtvých těl včetně řidiče autobusu a pátrají po třech dalších. Naději, že by mohl někdo přežít, ale už nemají. Druhý minibus, který trajekt převážel, dorazil bezpečně na protější břeh Nilu. V obou vozidlech cestovali členové rozvětvené egyptské rodiny, kteří jeli navštívit své příbuzné při příležitosti třídenního muslimského svátku íd al-adhá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám