Hlavní obsah

Přes sto obětí záplav ve Vietnamu, voda odnesla krokodýly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANOJ

Rozsáhlé záplavy v centrální části Vietnamu si vyžádaly za poslední tři dny dalších 20 mrtvých a poškodily desetitisíce obydlí, uvedly v úterý místní úřady. Od 26. října tak při povodních v této části Vietnamu zahynulo již 114 lidí. Od soboty se Vietnamci snaží pochytat krokodýly z vyplavené farmy.

Článek

Od soboty voda zatopila ve Vietnamu přes 61 500 domů a přerušila železniční spojení mezi severem a jihem země. Hmotné škody jsou odhadovány na 350 miliónů dolarů. Na záchranných pracích se podílejí tisíce vojáků a policistů.

Záplavy kulminovaly v pondělí a nyní hladina pomalu klesá, i když ještě dnes meteorologové předpovídají další déšť.

Ve městě Hue zůstalo uvězněno na 3000 turistů, z toho je 2500 cizinců, napsal list Thanh nien. Na lodích museli být evakuováni turisté z historického města města Hoi An, které je na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

Chytají vyplavené krokodýly

V sobotu voda také vyplavila krokodýlí farmu, kde se chovalo na 5000 krokodýlů na kůži a maso. Není známo, kolik plazů uniklo, sedm jich bylo zastřeleno nebo odchyceno. Po dalších pátrají policisté, vojáci a i místní obyvatelé.

Vyplavení krokodýli z farmy. Foto: ČTK/AP

 "Lidé se do honu zapojili velmi aktivně, protože odměna je větší než denní plat," uvedl místní představitel Nguyen Ngoc Hoa. "Každý dostane 100 000 dongů (150 korun) za malého krokodýly a 20 000 dongů za každý kilogram dospělého zvířete," dodal.

Úřady také varují před tím, že kromě dalších nemocí může povodeň přispět k šíření ptačí chřipky.

Reklama

Související témata:

Související články

Vietnamská armáda po povodních hledá krokodýly

Po nedávných záplavách ve Vietnamu se tamní armáda potýká s netradičním problémem - s krokodýly, které velká voda vyplavila ze státní farmy v centrální části...

Výběr článků

Načítám