Hlavní obsah

Boeingu 737 upadl za letu motor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAPSKÉ MĚSTO

Boeingu 737 letícímu ve středu se stovkou lidí z Kapského města do Johannesburgu upadl krátce po startu motor. Pilotovi se ale podařilo poté, co spotřeboval palivo, přistát v Kapském městě. Nikdo z posádky ani z pasažérů nebyl zraněn.

Článek

Pravý motor upadl stroji asi deset minut po startu z mezinárodního letiště v Kapském městě. "Slyšeli jsme ránu, jak něco prasklo, a letadlo se kývalo zleva do prava," uvedl jeden z cestujících Brendon Pelser. "Letěli jsme velmi pomalu, člověk na pravé straně řekl, že chybí motor," doplnil.

Nejhorší však podle něj bylo přistání: "Byli jsme všichni připraveni na nejhorší. Schoulili jsme se do embryonální polohy s hlavou mezi nohama. Modlil jsem se. Nechtěl jsem umřít. Nebyl jsem připravený zemřít. Pak jsem se dotkli ranveje," řekl. 

Podle aerolinií motor při startu nasál cizí předmět ve chvíli, kdy se zvedla kola předního podvozku z dráhy. "Kapitán v tu chvíli slyšel velký hluk a stroj začal vybočovat doprava," uvedly v prohlášení aerolinie. Pilotovi se přesto podařilo odstartovat, což svědčí o jeho schopnostech. Naštěstí zničení motoru nevedlo k destrukci křídla, takže stroj mohl pokračovat v letu a po spotřebování paliva přistát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám