Hlavní obsah

Ptačí chřipka zabila v Indonésii už 90 lidí

Novinky, ČTK, Nová Čína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

V Indonésii, která je nejvíce postižena ptačí chřipkou, si nebezpečná nemoc vyžádala už devadesát lidských životů. Poslední obětí se stala o víkendu 30leté žena, žijící nedaleko Jakarty. Testy potvrdily nákazu virem H5N1.

Článek

"Dvě analýzy (vzorků tkáně mrtvé) jsou pozitivní na ptačí chřipku," uvedl Suharda Ningrum z informačního centra ptačí chřipky při ministerstvu o pacientce, která chorobě podlehla v nemocnici v metropoli Jakartě.

Podle Ningruma se žena žijící ve městě Tangerang západně od Jakarty dostala do kontaktu s nakaženou drůbeží. Jejímu sousedovi minulý měsíc náhle uhynulo sto kuřat.

Příznaky nemoci se objevily u ženy 23. října. Opět dní později šla na polikliniku v Tangerangu.  Hospitalizována byla 30 října. Začátkem víkendu zemřela v jakarstké nemocnici. Stala se devadesátou obětí nemoci v zemi, kde se ptačí chřipkou nakazilo 112 lidí. U jejích dvou dětí se nákaza nepotvrdila.

Indonésie je zemí s nejvyšším počtem úmrtí na ptačí chřipku. Světová zdravotnická organizace od roku 2003 zaznamenala ve světě 334 případů infekce virem H5N1 ptačí chřipky u člověka, 205 nemocných zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám