Hlavní obsah

Soud znovu odložil vydávací řízení s Krejčířem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOHANNESBURG

Soud v jihoafrickém Johannesburgu ve středu znovu odložil další projednávání žádosti České republiky o vydání uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Řízení bylo odročeno na 9. listopadu, potvrdil český konzul v Jihoafrické republice Miroslav Píša.

Článek

Středeční stání zahájily řeči obhajoby a obžaloby. V odpoledních hodinách předložila obhajoba právní podklady proti Krejčířovu vydání do České republiky. Soud pak jednání odročil. Rozsudek se nečeká ani při příštím stání.

V ČR stíhaný Radovan Krejčíř uprchl v roce 2005 na Seychely a letos na falešný pas přicestoval do Jihoafrické republiky.

Podnikatel byl na základě rozhodnutí johannesburgského soudu 6. července propuštěn z vazby na svobodu na kauci. České republice se nepodařilo před soudem doložit, že je nutné, aby zůstal podnikatel ve vazbě do té doby, než se projedná žádost Prahy o vydání.

Krejčíř také porušil zákony Jihoafrické republiky, když tam přiletěl z Seychelských ostrovů 21. dubna na falešné dokumenty. Ještě na letišti byl na základě mezinárodního zatykače zadržen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám