Hlavní obsah

V Thajsku zatkli Kanaďana z unikátně rozklíčované fotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGKOK

V Thajsku v pátek zatkli kanadského učitele Chritiana Paula Neila, který zveřejňoval na internetu pedofilní fotografie. K odhalení jeho identity pomohla rekonstrukce snímků, na nichž měl počítačovým programem rozmazaný obličej.

Článek

Thajská policie dvaatřicetiletého Kanaďana, který na internetu používal nicku Vico, zadržela na severovýchodě země na základě mezinárodního zatykače vydaného Interpolem.

"Moji muži ho zatkli ráno na venkově v Nakhon Ratčasima," uvedl šéf turistické policie Čučart Suwannakom. Místo se nachází asi 250 kilometrů severovýchodně od Bangkoku. Podle policie bude odpoledne převezen do hlavního města k výslechu.

Rozmazání obličeje na snímků muži nepomohlo

Zatčen byl krátce poté, co se podařilo odhalit jeho identitu, když policejní odborníci rekonstruovali jeho podobu z obrázků, kde měl obličej zdeformovaný počítačovým programem.

:. Rozklíčování fotky údajného pedofila. Foto: ČTK/AP

Christian Paul Neil zveřejnil na internetu dvě stě fotografií zneužitých dětí, na nichž sám vystupoval.  Je také podezřelý, že ve Vietnamu a v Kambodži zneužil nejméně dvanáct dětí ve věku od šesti do deseti let.

Thajská policie obviňuje navíc Neila, že v letech 2002 až 2003 zneužil tři thajské chlapce, kterým tehdy bylo devět, dvanáct a třináct let. Oběti se přihlásily úřadům, když poznaly v médiích Neilův obličej.

Thajské úřady ho poznaly na záběrech bezpečnostních kamer z letiště v Bangkoku, kam Neil přiletěl 11. října z Jižní Koreji. To už byl na něj zahájen hon. Od zjištění jeho podoby 7. října Interpol kontaktovalo 350 lidí z celého světa s informacemi o něm. Pátrala po něm police v několika zemích jihovýchodní Asie. Neil, který pochází z Britské Kolumbie, vyučoval angličtinu v Thajsku, Jižní Koreji a Vietnamu. 

Reklama

Související témata:

Související články

Veřejnost pomohla Interpolu odhalit pedofila

Interpolu se díky veřejné výzvě podařilo odhalit identitu muže, který na fotografiích na internetu vystupoval s digitálně rozmazanou tváří. Jedná se zřejmě...

Výběr článků

Načítám