Hlavní obsah

Guinea-Bissau chce sestřelovat letadla pašeráků drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BISSAU

Guinea-Bissau bude sestřelovat letadla podezřelá z nelegální přepravy drog. Informoval o tom zpravodajský server BBC News, podle něhož se premiér Martinho Ndafa Kabi tímto způsobem snaží snížit objem narkotik, které přes tuto zemi putují z Jižní Ameriky do Evropy.

Článek

Odborníci na obchod s drogami jsou přesvědčeni, že Guinea-Bissau by se mohla stát jednou z nejvýznamnějších tranzitních oblastí pro drogové překupníky. Přísný postup vlády má podle Kabiho tvrdě zasáhnout překupníky, kteří využívají "křehkosti" chudé země.

Představitelé armády potvrdili, že na většině ostrovů lemující pobřeží této západoafrické země byly rozmístěny protiletecké baterie. Náčelník generálního štábu po pátečním oznámení o tvrdém postupu proti překupníkům drog prohlásil, že jakékoli letadlo, které se v této oblasti objeví bez povolení, bude sestřeleno.

Západní Afrika se v posledních letech stává významnou oblastí, přes niž se jihoamerický kokain dostává do Evropy. Podle odhadů Interpolu je téměř třetina kokainu dopravena do Evropy právě touto cestou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám