Hlavní obsah

Soud v JAR o propuštění Krejčíře na kauci znovu nerozhodl

JOHANNESBURG

Jihoafrický soud ve čtvrtek znovu rozhodoval o tom, zda propustí uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře na kauci. Krejčíř za své propuštění nabízí kauci v hodnotě zhruba 15 miliónů korun. Před porotou podruhé vypovídal jako svědek druhý z českých policistů. Stání bylo odročeno na pátek.

Článek

Policista Jiří Novák podle televize Nova pokračoval ve výčtu důkazů svědčících o Krejčířově nezákonné činnosti v České republice. U soudu mimo jiné řekl, že policisté u Krejčíře doma nalezli množství falešných dokumentů, včetně průkazu člena České advokátní komory a průkazu člena Parlamentu České republiky.

Krejčíř měl podle Nováka doma také lyžařské brýle, na nichž byly zjištěny stopy DNA podnikatele Jakuba Konečného, jenž je od března 2005 nezvěstný.

Poté Novák odpovídal na otázky Krejčířových obhájců.

Žádost o vydání Krejčíře do ČR projedná soud v druhém sledu

Soud se zatím zabývá pouze možným propuštěním uprchlého podnikatele na kauci. Žádost o vydání Krejčíře do ČR se na pořadu jednání ocitne až jako druhá. Formálně ovšem už extradiční řízení začalo.

Krejčíř byl na základě české žádosti zadržen 21. dubna v Johannesburgu hned po příletu do Jihoafrické republiky. [celá zpráva] Případ se zkomplikoval, když se načas dostal na svobodu. [celá zpráva] Soud ho nařídil propustit, protože jeho obhájci odůvodnili, že byla překročena délka vydávací vazby.

Soud ale poté nařídil Krejčíře opět zatknout. Podnikatel se sám dostavil za svými právníky a jihoafrická policie jej znovu zatkla. [celá zpráva] Krejčíř svým dobrovolným příchodem chtěl prý dát najevo, že nehrozí nebezpečí jeho útěku.

Jaké trestné činy měl Krejčíř spáchat

:: příprava vraždy

:: příprava vraždy :: podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod :: omezování osobní svobody

:: vydírání

Krejčíř je v ČR stíhán za podvody a přípravu vraždy. V roce 2005 uprchl i s rodinou na Seychely. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám