Hlavní obsah

Soud v JAR opět odročil jednání o propuštění Krejčíře

– JOHANNESBURG

V jihoafrickém Johannesburgu pokračoval v úterý soud s uprchlým českým podnikatelem Radovanem Krejčířem. Soud rozhoduje, zda Krejčíře propustí na kauci. Odpoledne jednání podle TV Nova odložil na čtvrtek. Před soudcem vypovídal český policista a místní zaměstnanec Interpolu.

Článek

Stání začalo se zpožděním. To, že výrok v úterý nepadne, se čekalo.

Před soudem v úterý vypovídal jako svědek český policista Jiří Novák, který jihoafrickému soudu popisoval činnost české policie a indicie proti Krejčířovi.

Krejčíř již během pátečního dopoledne potvrdil reportérovi televize Nova, že nabídne kauci 5 miliónů randů (zhruba 15 miliónů korun).

Soud v Johannesburgu se zatím zabývá pouze možným propuštěním uprchlého podnikatele na kauci. Žádost o vydání Krejčíře do ČR se na pořadu jednání ocitne až jako druhá. Formálně ovšem už extradiční řízení začalo.

Krejčíř byl na základě české žádosti zadržen 21. dubna v Johannesburgu hned po příletu do Jihoafrické republiky. [celá zpráva] Případ se zkomplikoval, když se načas dostal na svobodu. [celá zpráva] Soud ho nařídil propustit, protože jeho obhájci odůvodnili, že byla překročena délka vydávací vazby.

Soud ale poté nařídil Krejčíře opět zatknout. Podnikatel se sám dostavil za svými právníky a Interpol jej znovu zatkl. [celá zpráva] Krejčíř svým dobrovolným příchodem chtěl prý dát najevo, že nehrozí nebezpečí jeho útěku.

Krejčíř je v ČR stíhán za podvody a přípravu vraždy. V roce 2005 uprchl i s rodinou na Seychely. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám