Hlavní obsah

Soud s Krejčířem byl odročen na úterý

– JOHANNESBURG

V Jihoafrické republice pokračovalo v pátek soudní projednávání případu Radovana Krejčíře a jeho žádosti o propuštění na kauci. Podle očekávání bylo stání odloženo na úterý, kdy bude svědčit policista Jiří Novák. Soudu se účastní i česká delegace.

Článek

Páteční soud začal podle televize Nova stížností prokurátora, který upozornil na to, že neměl dostatek času k prostudování dokumentů předložených Krejčířovými obhájci. Právě kvůli stížnosti prokuratury bylo odročeno čtvrteční stání.

Ani od pátečního pokračování se žádné konečné rozhodnutí neočekávalo. Jeden z dvojice českých policistů, kteří mají vypovídat jako svědci, předstoupí totiž před soudce až úterý. V Česku má totiž naplánovanou svatbu. "Jeden z policistů bude svědčit v pátek, druhý až v úterý," uvedlo ve své čtvrteční zprávě Policejní prezidium ČR.

Soud v Johannesburgu se zatím zabývá pouze možným propuštěním uprchlého podnikatele na kauci. Žádost o vydání Krejčíře do ČR se na pořadu jednání ocitne až jako druhá. Formálně ovšem už extradiční řízení začalo, česká žádost o vydání Krejčíře byla JAR předána minulý týden.

Krejčíř byl na základě české žádosti zadržen 21. dubna v Johannesburgu hned po příletu do Jihoafrické republiky. [celá zpráva] Případ se zkomplikoval, když se načas dostal na svobodu. [celá zpráva] Soud ho nařídil propustit, protože byla překročena délka vydávací vazby, do níž se započítávají i víkendy.

Podnikatel se ovšem později sám dostavil za svými právníky a Interpol jej znovu zatkl. [celá zpráva] Krejčíř svým dobrovolným příchodem chtěl prý dát najevo, že nehrozí nebezpečí jeho útěku.

Jaké trestné činy měl Krejčíř spáchat

:: příprava vraždy

:: příprava vraždy :: podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod :: omezování osobní svobody

:: vydírání

Krejčíř je v ČR stíhán za podvody a přípravu vraždy. V roce 2005 uprchl i s rodinou na Seychely.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám