Hlavní obsah

Patnáctiletý Ind prováděl císařský řez

Novinky, rei, The Times, The Guardian
MANAPARAI

Teprve patnáctiletý syn indických lékařů provozujících soukromou porodnici v jižním státě Tamil Nadu provedl chirurgickou operaci. Jeho otec průběh provedení císařského řezu na dvacetileté rodičce nafilmoval a publikoval jej s cílem docílit synova zapsání do Guinessovy knihy rekordů.

Článek

Doktor Murugesan argumentuje tím, že měl nad operací dozor. Dodává, že syna tři roky vyučoval a že to v dubnu nebylo poprvé, co jej nechal provést operaci. Podle něj by mělo být jeho synovi dovoleno vykonávat práci chirurga, když může někdo desetiletý řídit auto anebo je patnáctiletému v USA povoleno graduovat jako lékař.

Lékařská asosiace ve městě Manaparai reagovala na zveřejněné video se zděšením a obvinila lékaře z porušení etických pravidel. Ze záběrů není jisté, zda rodička věděla, kdo operaci provádí. Dítě se narodilo s drobným otokem na páteři, spojitost se zákrokem to ale žádnou nemělo. Místní média dodávají, že matka i dítě se těší dobrému zdraví.

Lékařská asociace případ nahlásila nadřízeným orgánům. "Byli jsme šokováni, ale (Murugesan) odmítl naslouchat. Tvrdil, že jeho synu závidíme jeho pokroky," řekl tajemník organizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám