Hlavní obsah

Krejčíř se prý ve středu sám přihlásí policii

– JOHANNESBURG

Radovan Krejčíř se prý zítra přihlásí jihoafrické policii a nechá se uvěznit. Soud pak začne řešit jeho propuštění na kauci. Redaktorovi TV Nova to řekl Krejčířův právník. Soud o znovuzatčení Krejčíře rozhodl v pondělí.

Článek

Podnikatel byl z vazby po kličce svých advokátů propuštěn minulé pondělí. [celá zpráva] O týden později soud rozhodl o jeho znovuzatčení kvůli tomu, že do země přicestoval na falešný pas. [celá zpráva] Policie od pondělí po podnikateli pátrá.

Česká republika také v pondělí oficiálně předala Jihoafrické republice žádost o vydání podnikatele Radovana Krejčíře. [celá zpráva] Měla na to podle mezinárodního práva 40 dní. Právě kvůli této lhůtě se ale Krejčíř dostal na svobodu.

Soud uznal námitku Krejčířových právníků, že se do lhůty započítavají i svátky a víkendy a ignoroval tak dohodu, že na dodání dokumentů z ČR je čas do 19. června.

Kromě dodání dokumentů ČR v pondělí požádala i o vysvětlení toho, proč byl Krejčíř propuštěn.

Reklama

Související témata:

Související články

Krejčíře zřejmě znovu loví česká rozvědka

Podnikatel Radovan Krejčíř má s největší pravděpodobností opět v patách českou rozvědku. Právě díky její činností už byl koncem dubna zatčen v Jihoafrické...

Policie JAR může znovu zatknout Krejčíře

Jihoafrický soud v pondělí rozhodl, že místní policie může okamžitě znovu zatknout podnikatele Radovana Krejčíře na základě toho, že porušil imigrační zákony...

Výběr článků

Načítám