Hlavní obsah

Na Mount Everestu zemřel český horolezec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pod vrcholem nejvyšší hory světa Mount Everest zemřel v úterý či ve středu český horolezec. Informuje o tom server everestnews.com. Údajně zemřel v táboře ve výšce 8300 metrů. Informaci v sobotu potvrdila i mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.

Článek

Doba i okolnosti úmrtí sedmačtyřicetiletého muže jsou podle Opletalové zatím nejasné. Byl jediným Čechem v mezinárodní expedici 7 Summits Club.

Podle serveru lezec.cz jde o Libora Kozáka, který se pokusil horu slézt severní cestou. Vrátil se ale zpět do tábora, cítil se prý velmi špatně. Právě Kozák měl být jediným Čechem, který se na severní straně hory v těchto dnech nacházel.

V těchto dvou dnech kromě Čecha zemřel na hoře i japonský horolezec. V místě nyní panuje dobré počasí, everestnews uvádí, že jen 15. a 16. května dosáhlo vrcholu více než sto lidí.

Na 8848 metrů vysoký Mount Everest v pátek ráno vylezl i pražský primátor Pavel Bém, ten ale šel jinou, jižní trasou. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám