Hlavní obsah

Papež v Brazílii vyzýval mladé k ochraně života

SAO PAULO

Papež Benedikt XVI., který ve čtvrtek přiletěl na návštěvu Brazílie, se v Sao Paulu setkal s mladými věřícími. Poslechnout si ho přišlo 40 tisíc mladých Brazilců. Papež je vyzýval, aby odolávali zlu a "chránili život" od začátku až do přirozeného konce"

Článek

Papež chce tak během cesty po latinsko-americké zemi, v níž žije nejvíce katolíků na světě, bojovat proti potratům a eutanázii.

Benedikt XVI. ve svém projevu k mladým katolíkům na letištní ploše mimo jiné varoval před užíváním drog, násilím, korupci a pokušením bohatství a moci.

Již před svým odletem do Brazílie vyjádřil papež svůj souhlas tím, že římskokatoličtí politici, kteří podpořili zákony umožňující potraty, by měli být považováni za právoplatně exkomunikované z církve. [celá zpráva] Jeho mluvčí pak musel jeho slova mírnit.

Jeho návštěva Latinské Ameriky přišla v době, kdy ubývá tamních přívrženců římsko-katolické církve. Papeže čeká dnes mše v Sao Paulu, čeká se, že přijde až milión. Další mše jej čeká neděli v Aparecidě poblíž Sao Paula. Očekává se, že se jí zúčastní až 300 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám