Hlavní obsah

Břehy Austrálie brázdila "loď duchů"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MELBOURNE

Záchranné jednotky v Austrálii vyhlásily pátrání po třech mužích, kteří se nevysvětlitelně ztratili z plující jachty. Ta byla záchranáři nalezena u severních břehů Queenslandu. Loď měla spuštěný motor, stůl byl prostřen k večeři, ale na lodi nebylo ani známky po posádce.

Článek

Po pohřešovaných pátrají letecké i námořní záchranné složky, zatím ale bez úspěchu, i když je hledají i ve velké vzdálenosti od lodi. Po posádce lodi, která je přezdívána "loď duchů", momentálně pátrá dvanáct letadel.

Dvanáctimetrový katamaran, který v neděli plul z Townsville do Airlie Beach, byl spatřen helikoptérou ve středu, ale záchrannému týmu se podařilo dostat na loď až v průběhu pátku. Záchranáři potvrdili, že na palubě nikdo nebyl a nedokáží si zatím celý případ vysvětlit.

"Motory byly zapnuté, počítače běžely včetně laptopu na stole a rádio bylo funkční. Na stole bylo prostřeno k večeři včetně jídla," řekl mluvčí queenslandských záchranných složek Jon Hall. "Bylo to trochu zvláštní," dodal. Všechny plachty byly vzepjaté, přestože jedna byla vážně poškozena. Záchranné vesty zůstaly na palubě.

Při hledání by mělo pomoci GPS

Dle Halla objevili záchranáři na lodi systém GPS, který by mohl poskytnout hodně užitečných informací o tom, kde se loď přesně nacházela. "Umožní nám to zpětně vysledovat, kudy jachta v posledních dnech plula. Doufáme, že nám to přiblíží místa, kde bychom měli po ztracené posádce pátrat," uvedl Hall.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám