Hlavní obsah

Ptačí chřipce podlehl v Indonésii již 72. člověk

– JAKARTA

Indonésie v úterý oznámila další, již 72. úmrtí na ptačí chřipku. Nákaze podlehla třiadvacetiletá žena z jihu ostrova Sumatra, která se starala o mláďata orlů. Informovalo o tom indonéské ministerstvo zahraničí.

Článek

Podle mluvčího ministerstva zemřela žena 1. dubna. Příčinu smrti potvrdily dva pozitivní pozitivní testy. Úřady nyní zjišťují, zda mají virus ptačí chřipky také orli.

Lidé, kteří onemocněli ptačí chřipkou, byli obvykle v kontaktu s nakaženými ptáky. V oblasti nedávno náhle uhynul velký počet drůbeže. 

Indonésie má nejvyšší počet obětí ptačí chřipky na světě, připadá na ni podle Světové zdravotnické organizace téměř polovina smrtelných případů od roku 2005. Země jen za poslední týden oznámila šest případů úmrtí na ptačí chřipku.

Od roku 2003, kdy se ptačí chřipka znovu objevila, zemřelo kvůli této chorobě v jihovýchodní Asii nejméně 171 lidí. Odborníci se obávají, že by virus mohl zmutovat do formy, která by byla snadno přenosná mezi lidmi, a mohla by tak případně vyvolat pandemii, která by zabila milióny osob.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám