Hlavní obsah

Při železniční nehodě bylo v Japonsku zraněno padesát lidí

Novinky, ČTK, Bloomberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Nejméně 51 lidí bylo zraněno při čtvrteční železniční nehodě na nejsevernějším ostrově Hokkaidó, kde se u města Bihoro srazil v 8:22 místního času osobní vlak s nákladním autem plně naloženým kládami. Tři lidé včetně 29letého strojvůdce jsou zraněni vážně.

Článek

Vlak se střetl s kamiónem s dvanáctitunovým přívěsem plném kmenů stromů na chráněném železničním přejezdu asi 240 kilometrů severovýchodně od Sappora. Po nárazu vlak, v němž jelo 70 lidí, především středoškoláků, vykolejil, ale nepřevrátil se.

Mezi hospitalizovanými je také 25 středoškolských studentů, z nichž devět vlakem cestovalo na slavnostní předání maturitních vysvědčení.

Policie zadržela pětačtyřicetiletého řidiče kamiónu, který vyšetřovatelům sdělil, že si nevšiml závor na přejezdu a nestačil včas zabrzdit. Kvůli nehodě muselo být zrušeno asi 40 pravidelných železničních spojů.

Nejhorší železniční neštěstí za posledních 42 let se stalo v dubnu 2005, kdy v zatáčce v Amagasaki v západní části země vykolejil osobní vlak a vrazil do obytné budovy. Zahynulo 107 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám