Hlavní obsah

Rozhovory o jaderném programu KLDR selhaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Žádný výsledek nepřinesly šestistranné rozhovory o severokorejském jaderném programu, které po pěti dnech skončily v pátek. Nebylo určeno ani datum, kdy by mohly pokračovat. Žádná strana neustoupila. KLDR hrozí, že svůj jaderný arzenál ještě rozšíří.

Článek

Pchjongjang se odmítl zříci jaderných zbraní před tím, než USA ukončí finanční sankce vůči zemi, což neuspokojilo amerického vyjednavače Christophera Hilla. Vadí mu, že se KLDR nechce zabývat otázkou svých jaderných zbraní a soustředí se jen na zablokování finančních prostředků v Macau.

Severokorejský vyjednavač Kim Ke-kwan sdělil, že zrušení sankcí by "vytvořilo dobrou atmosférou" pro další rozhovory. Současně varoval, že KLDR může místo denuklearizace svůj jaderný arzenál posílit. "USA používají taktiku dialogu a nátlaku, metodu cukru a biče," uvedl severokorejský vyjednavač a dodal: "My odpovídáme dialogem a štítem. Ke štítu říkáme, že budeme dále zlepšovat naše odstrašující prostředky."

Reklama

Výběr článků

Načítám