Hlavní obsah

Počet obětí tajfunu Durian na Filipínách stoupá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANILA

Počet obětí tajfunu Durian, který ve čtvrtek dorazil na Filipíny, se vyšplhal na 388. Postiženy jsou zejména vesnice pod sopkou Mayon, která leží 320 kilometrů jižně od Manily. Podle úředních zdrojů je evidováno ještě 96 nezvěstných. Některá média hovoří až o pěti stech obětech.

Článek

Silný déšť vyvolal sesuvy půdy ze svahů sopky. Bahno a kamení zavalilo několik vesnic. Prezidentka Gloria Macapagalová-Arroyová dala příkaz, aby armáda pomohla zdravotníkům dostat se k zavaleným vesnicím a pomáhala odklízet následky pohromy.

Durian nyní směřuje na sever. Za sebou zanechal četné materiální škody, které postihly 14 000 lidí. Na mnoha místech přerušil dodávky elektřiny i lodní dopravu.

V Manile úřady uzavřely školy a mnoho lidí se přesunulo z pobřeží do výše položených míst. Durian je čtvrtou ze silných bouří, které na Filipínách udeřily v minulých čtyřech měsících.

Podle předpovědí udeří na Filipínách do konce roku ještě jeden tajfun. Zářijová bouře Xangsane si v centru a na severu Filipín vyžádala 213 obětí.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajfun zabil na Filipínách 150 lidí

Nejméně 146 obětí si vyžádal na Filipínách tajfun Durian, který souostroví zasáhl ve čtvrtek. Dalších 75 lidí je pohřešováno. Většina lidí zahynula pod bahnem,...

Výběr článků

Načítám