Hlavní obsah

Opilý řidič naboural do kolony aut ingušského prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROSTOV NA DONU

Opilý řidič v pondělí v jihoruském Ingušsku narazil do kolony vozidel, která převážela čečenského prezidenta Alua Alchanova. Při nehodě zahynul jeden z Alchanovových strážců. Dalších pět lidí bylo zraněno. Prezidentovi se nic nestalo. Informovalo o tomn ingušské ministerstvo vnitra.

Článek

Čtyři z pěti zraněných jsou v kritickém stavu. Muž, který srážku zavinil, je zraněn lehce. Předběžné vyšetřování ukázalo, že řidič vozidla, které zkřížilo cestu koloně projíždějící nedaleko ingušské metropole Nazranu, byl opilý. Podle vyšetřovatelů nebyl střet cílený.

Loni v listopadu byl vážně zraněn tehdejší čečenský premiér Sergej Abramov, když do jeho automobilu u Moskvy narazil kamion. Úřady tvrdily, že šlo o běžnou dopravní nehodu, ale přetrvalo podezření, že to byl pokus o atentát.

Premiér později rezignoval. Nahradil jej vicepremiér Ramzan Kadyrov, velitel obávaných polovojenských bezpečnostních sil, jež jsou viněny z masových únosů civilistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám