Hlavní obsah

V Česku zemřeli další tři lidé nakažení koronavirem, celkem je jich 16

– Karlovy Vary

V České republice zemřelo k nedělní šesté hodině odpoledne 16 lidí, u nichž byla prokázána nákaza novým koronavirem. Od rána stoupl počet obětí o tři, od sobotního večera o pět. Mnozí z nich byli jinak vážně nemocní. S nemocí se dosud vyléčilo 11 lidí, což je stejný počet jako v sobotu. Nakažených je 2743.

Článek

Zemřela například žena, která trpěla rakovinou a podle vyjádření nemocnice zemřela na tuto nemoc, nikoliv na Covid-19, ač byla nakažena.

Foto: ČR/twitter vlády Úřad, ČTK

Premiér Andrej Babiš nechal před Kramářovou vilou v Praze vyvěsit obří české vlajky s heslem Zvládneme to

V Karlovarském kraji zemřel dvaaosmdesátiletý muž, i ten byl chronicky nemocný. Podrobnosti o úmrtí tohoto muže z Chebska, ani to, kde se nakazil, nechtěla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková sdělit s odkazem na to, že informace podává ministerstvo zdravotnictví.

Pět nakažených v chebské nemocnici

Starosta Chebu Antonín Jalovec rovněž nic bližšího nevěděl. „Nemám absolutně žádné informace,“ uvedl Jalovec, podle kterého hygienici ani kraj žádné aktuální upřesňující informace neposkytují. „Potřebovali bychom aspoň informaci, jak máme reagovat. Vyzývali jsme mnohokrát přes krizový štáb, aby nám byly informace poskytnuty, ale nejsou,“ dodal.

Nakažených koronavirem je v Česku 2805

Koronavirus

Nic bližšího netušil ani Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN), pod kterou spadá nemocnice v Karlových Varech a Chebu. Právo ovšem informoval, že v chebské nemocnici je pět jejích zaměstnanců nakažených novým koronavirem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Testování nemocných v areálu karlovarské nemocnice

„Jeden zaměstnanec interního oddělení chebské nemocnice se nakazil přenosem v rodině, z tohoto důvodu bylo zahájeno testování denní směny. Výsledkem byl další pozitivní pracovník,“ uvedl Podracký, podle kterého v minulém týdnu se nemocnice setkala také se čtyřmi pacienty s COVID-19. „Vzhledem k tomu, že se na pozitivitu pacientů přišlo až s časovým odstupem, byla v první fázi plošně testována většina zaměstnanců interního a ARO oddělení. Tedy celkem sedmdesát zaměstnanců,“ pokračoval mluvčí.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Testy následně odhalily, že celkem pět osob je pozitivních na Covid-19, ale ne u všech je jasná souvislost s péčí o pacienty. V současné době tak jsou všichni v domácí izolaci,“ dodal Podracký.

Reklama

Související témata:

Související články

Vysočina žádá armádu o pomoc. Ta odmítla

Kraj Vysočina požádal v neděli ministerstvo obrany o nasazení armády v domově důchodců v Břevnici u Havlíčkova Brodu. Koronavirem SARS-CoV-2 se nakazilo 20...

Výběr článků

Načítám