Hlavní obsah

Zástupce WHO vystoupil na Slovensku bez roušky. Kdybych ji měl, šířil bych strach, vysvětlil

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve veřejnoprávním Rozhlase a televizi Slovenska (RTVS) vystoupil ve čtvrtek večer ředitel kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) ve Slovenské republice Tatul Hakobyan bez roušky na tváři. „Pokud by zástupce WHO měl roušku, znamenalo by to, že šířím strach. A to nechci,“ argumentoval představitel WHO.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Tatul Hakobyan vystoupil v televizi bez roušky.

Článek

Hakobyan ve vysílání tvrdil, že roušku by měli nosit pouze nemocní lidé a zdravotníci. „Jsem tady proto, abych tlumočil stanovisko WHO, a chci, aby lidé měli důvěru k těm opatřením, která se přijímají. Roušku mají nosit lidé pouze v případě, že osoba je nemocná, pokud má někdo symptomy respiračního onemocnění, a zdravotnický personál,“ řekl Hakobyan.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Vyslovil pochopení, že Slováci nosí roušky ve veřejné dopravě a v obchodech. „Neplatí žádná omezení na to, aby lidé mohli opustit své domovy a jít na procházku do lesa. Lidé musí jít do ulic, aby se nadýchali čerstvého vzduchu. Nedoporučujeme nošení roušek, pokud se někdo pohybuje na ulici nebo tam pracuje. To není potřebné,“ tvrdil představitel WHO.

Hakobyan vyjádřil zároveň obdiv nad disciplinovaností Slováků a dosavadní opatření v boji s koronavirem v zemi označil za dostatečná. Zdůraznil skutečnost, že v zemi nebyl dosud zaznamenán ani jeden těžký případ. „Lidé se dobrovolně izolují v karanténě,“ uvedl představitel WHO.

Reklama

Výběr článků

Načítám