Hlavní obsah

Volná lůžka na JIP a lidé v parcích, Česko pandemii koronaviru zvládá, píší v USA

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/New York

Čeští lékaři nemusí narozdíl od kolegů v dalších evropských zemích rozhodovat o tom, komu poskytnout tu nejlepší zdravotní péči. V Praze na Letné se opalují lidé a vláda si už mohla dovolit uvolnit některá z přijatých opatření na zbrzdění pandemie koronaviru. Tak agentura AP ve své úterní reportáži referuje o zvládání krizové situace v České republice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kapacity JIP v pražské Všeobecné fakultní nemocnici jsou zatím dostačujícíVideo: AP

 
Článek

Pět lůžek na jednotce intenzivní péče ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze je stále volných a pondělní nárůst počtu nemocných o 235 pozitivně testovaných pacientů je druhý nejnižší za poslední týden, referuje agentura AP v reportáži, kterou převzal mimo jiné deník The New York Times.

Patrný rozdíl mezi situací v Česku a za jeho západními hranicemi vysvětluje AP tím, že české úřady dostaly několik dní náskok, jelikož mohly sledovat vývoj ve zprvu nejhůře zasažené Itálii a dalších evropských zemích.

V New Yorku a Británii rekordně narostl počet obětí koronaviru

Koronavirus

Česká vláda na tomto základě přijala přísná opatření a jako jedna z prvních zavedla povinné nošení roušek na veřejných místech, poznamenává AP.

Novým koronavirem SARS-CoV-2, který vyvolává nemoc Covid-19, se v Česku nakazilo 4944 lidí, podlehlo mu 88 pacientů a 147 lidí se již uzdravilo. Například v sousedním Rakousku, které má poloviční počet obyvatel (zde udělala agentura AP cHybu, Rakousko má přes osm milionů obyvatel) nakazilo 12 547 lidí, zemřelo 243 a uzdravilo se 4046 lidí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám