Hlavní obsah

Velvyslanec: Středočeská hejtmanka falešně obvinila Německo

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) falešně obvinila Německo, že zadrželo ochranné pomůcky pro Středočeský kraj. Řekl to německý velvyslanec v ČR Christoph Israng.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslava Pokorná Jermanová

Článek

Na Twitteru ji vyzval, aby svá tvrzení dementovala. Prý už deset dní čeká na informace, aby mohl fámu vyvrátit. Podle Jermanové je velvyslancovo tvrzení nešťastné.

Hejtmanka před dvěma týdny uvedla, že Německo zadrželo kamion s ochrannými pomůckami, který směřoval do Středočeského kraje. Německo ale o ničem takovém neví a chtělo prý od hejtmanky další informace.

Jermanová řekla, že s velvyslancem mluvila v pondělí, řekl jí, že žádný orgán v zemi nic takového nezaznamenal. Podle Jermanové řekl, že je možné, že materiál ukradl řidič. Israngovi sdělila, že případ řeší policie a právníci. Na dalším postupu se s ním domluví, až šetření skončí.

Jermanová dříve médiím řekla, že údajně zabavený kamion převážel 400 000 roušek a 8000 respirátorů pro krajská zařízení. Náklad prý směřoval do benešovské nemocnice, kde je ústřední logistické centrum pro krajské nemocnice a středočeskou záchrannou službu.

Němečtí celníci uvedli, že žádný kamion zabaven nebyl. V jednom případě byl prý problém s celním odbavením, ale po nápravě byl náklad poslán do Česka.

Reklama

Výběr článků

Načítám