Hlavní obsah

Ve Wu-chanu přepočítali mrtvé. Počet stoupl o polovinu

Novinky, ČTK, nčs

Úřady v čínském Wu-chanu, který je považován za místo, odkud se nový koronavirus rozšířil do světa, zrevidovali počet obětí v souvislosti s onemocněním covid-19. Místo původních 2579 obětí nyní čínské město hlásí nárůst zhruba o polovinu na celkových 3869 mrtvých.

Foto: Profimedia.cz

Obyvatelé Wu-chanu. Ilustrační foto.

Článek

Místní úřady rovněž zvýšily počet potvrzených případů infekce o dalších 325 na 50 333. Změnu úřady vysvětlily tím, že postupují v souladu se zákony a předpisy, jakož i „odpovědností vůči dějinám, lidu a zemřelým“, poznamenala agentura Kjódó.

Po zvýšení počtu obětí ve Wu-chanu tak mrtvých v Číně přibylo zhruba o třetinu, když se číslo vyšplhalo z původních zhruba 3300 na 4632 obětí nakažených novým koronavirem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Armádní zdravotníci předali nemocnici v Chu-peji zpět místní vládě.Video: Reuters

„Každá ztráta života během epidemie není zdrojem zármutku jen pro pozůstalé rodiny, ale i pro město. Rádi bychom rodinným příslušníkům vyjádřili upřímnou soustrast,“ cituje wuchanské úřady server The Guardian.

Američané měli z Wu-chanu strach už před dvěma lety

Koronavirus

Pevninská Čína oznámila v pátek 26 nově potvrzených případů nákazy koronavirem oproti 46 o den dříve. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na čínské úřady. Pevninská Čína nezahrnuje Hongkong a Macao.

Z 26 nových případů, které byly zjištěny během čtvrtka, se 15 týkalo pacientů, kteří se nakazili v cizině. Zbývajících 11 lidí se nakazilo ve vlasti. Celkový počet potvrzených případů tím stoupl na 82 367. Čína do své statistiky nezahrnuje pacienty bez klinických příznaků, jako jsou horečka či kašel.

Počet mrtvých ve Wu-chanu? Úřady rozdávají tisíce uren a spekulace sílí

Koronavirus

Spekulace o skutečném počtu obětí se vyrojily už koncem března, kdy úřady začaly pozůstalým rozdávat urny s ostatky zemřelých. Na základě jejich počtu někteří obyvatelé hovořili až o desítkách tisících mrtvých.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám