Hlavní obsah

Ve Vietnamu se vyléčil Čech nakažený koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Vietnamu se vyléčil třiapadesátiletý Čech, který tam byl v lékařské péči po pozitivním nálezu na koronavirus. Byl propuštěn z nemocnice a jakmile to bude možné, vrátí se do České republiky, potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Vzorky krve určení k testování na koronavirus

Článek

Čech ve Vietnamu byl prvním případem českého občana, který měl mimo republiku pozitivní nález. Ministerstvo zahraničí 14. března uvedlo, že muž je v lékařské péči v Ho Či Minově Městě. Pracovníci ministerstva mu poskytovali například pomoc s tlumočením. Muž se ve Vietnamu dobrovolně přihlásil na testy, protože vykazoval některé symptomy nakažení koronavirem

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Čestný předseda a tiskový mluvčí Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter připomněl, že Vietnam s 95 miliony obyvatel má do pondělí 194 potvrzených nakažených, 55 lidí se uzdravilo a nikdo na nemoc Covid-19 nezemřel.

Jsou zvyklí při jakékoli epidemii chřipky okamžitě nosit roušky a když se koronavirus objevil v prvním okresním městě u hranic s Čínou, hned se město uzavřelo, doplnil Winter.

Hamáček přebírá vedení krizového štábu, Prymula bude řídit tým COVID-19

Koronavirus

Česko zatím eviduje 2859 potvrzených případů nákazy. Za neděli se počet zvýšil o 160, nejméně za šest dní. Za stejné období byl ale nejnižší počet testů, bylo jich 2798. Celkem jich bylo provedeno 43 498, vyléčených bylo v Česku 11 lidí. Podle aktuálních údajů zemřelo 17 lidí nakažených novým typem koronaviru. Jde zejména o lidi, kteří mají také jiné těžké zdravotní obtíže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám