Hlavní obsah

V Praze zemřel dvaačtyřicetiletý muž s covid-19

V pondělí večer zemřel ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze (VFN) pacient narozený v roce 1978, u něhož byla diagnostikována choroba Covid-19. Podle mluvčí nemocnice Marie Heřmánkové bylo příčinou úmrtí krvácení do mozku při zánětu srdce. K úternímu ránu bylo v ČR zaznamenáno 80 úmrtí v souvislosti s koronavirem.

Článek

„Bezprostřední příčinou jeho úmrtí nebyla nákaza Covid-19, byť ji vyšetření u něj potvrdilo. Pacient byl hospitalizovaný na III. Interní klinice VFN a 1. Lékařské fakulty Praha,” uvedla Heřmánková.

Zemřelý muž ročník 1978 je jednou z pěti obětí nemoci Covid-19, které jsou mladší 49 let.

Mezi oběti covid-19 se počítají všichni, kdo s touto nemocí zemřou, ač koronavirus není příčinou jejich úmrtí. Není totiž lehké určit, zda a jak velký měl virus vliv na zhoršení jejich zdravotního stavu.

Za pondělí přibylo dalších pět úmrtí, ve všech těchto případech šlo o lidi starší 60 let. Dva lidé v pondělí zemřeli v Praze a po jednom v Karlovarském, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji. V neděli zemřelo devět lidí s koronavirem.

V ostravském Alzheimercentru je potvrzeno 31 nakažených koronavirem

Koronavirus

Celkový počet nakažených je vyšší než 4800. Nejpočetnější je výskyt případů v Praze, kde na každých 100 000 obyvatel připadá podle dat ministerstva zdravotnictví přibližně 89 lidí s touto nemocí. Praha má také největší absolutní počet nakažených. Ve městě testy potvrdily 1214 případů, což je přibližně čtvrtina z nakažených v republice.

V nemocnicích bylo v celé ČR v pondělí 408 pacientů nakažených koronavirem, u 86 z nich mělo onemocnění těžký průběh. Přibližně 30 procent lidí nakažených koronavirem, kteří byli v nemocnici, se už uzdravilo, nebo byli propuštěni do domácí karantény. Celkem bylo uzdravených 127.

Reklama

Výběr článků

Načítám