Hlavní obsah

V karanténě je i primář Klatovské nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do dvoutýdenní povinné karantény zamířil po lyžování v italském Tre Cime primář Klatovské nemocnice a zastupitel Plzeňského kraje za TOP 09 Richard Pikner.

Foto: China Daily, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Když jsme se vraceli, tak už jsme věděli, že nám riziko karantény hrozí,“ uvedl primář.

Podle něj může být třeba v tuto chvíli bezpříznakovým přenašečem, ale kdyby v karanténě nezůstal, mohl by ohrozit své pacienty. „Věnuji se totiž primárně léčbě osteoporózy, takže většině mých pacientů je přes 70 let,“ sdělil.

Česko má další tři případy lidí s koronavirem

Koronavirus

„Osteoporóza není akutním onemocněním, takže pacienti budou muset 14 dní vydržet, protože riziko toho, že bych třeba mohl být přenašečem a mohl bych nakazit ty své sedmdesátileté pacienty, je prostě v danou chvíli neúměrné,“ upřesnil Pikner, který ze situace dle svých slov není zrovna nadšený, ale díky pomoci kolegů zvládá práci i z domova.

„Chvíli jsem se s tím samozřejmě smiřoval, ale v pondělí jsem již absolvoval přednášku pro mediky na dálku a další takto zprostředkovanou budu mít později v tomto týdnu do Karlových Varů. Většinu neambulantních věcí pak mohu dělat z domova,“ dodal primář.

Do karantény jde celá Itálie

Koronavirus

Česko má k úternímu ránu 40 potvrzených případů nákazy. Od začátku šíření koronaviru bylo v Česku vyšetřeno kolem tisícovky lidí.

Přes tisíc lidí - podle údajů k pátečnímu datu - muselo zatím do karantény. Mezi novými případy karantény je i šest lidí, na které policisté přišli při kontrolách na hranicích, zavedených od pondělí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám