Hlavní obsah

V Kanadě přibylo za den přes 1300 nakažených

Počet lidí nakažených koronavirem vzrostl v Kanadě za posledních 24 hodin o více než 1300 a překonal hranici 9000 lidí. Obětí nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, přibylo od úterý 31. Celkem tak v zemi na onemocnění zemřelo již 105 lidí. Nejvíce nakažených nadále hlásí provincie Quebec, Ontario a Britská Kolumbie.

Foto: Yara Nardi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Kanadský premiér Justin Trudeau ve středu oznámil, že chce parlamentu předložit ke schválení další sérii opatření v boji proti hospodářským dopadům pandemie.

Místní média upozorňují, že zdaleka největší hrozbou bude pro kanadské hospodářství pokles ekonomiky sousedních Spojených států, které už mají přes 190 tisíc nakažených a více než 4100 obětí nemoci COVID-19.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Toronto ruší všechny akce

Kanadský stát, jednotlivé provincie i města přijaly už řadu opatření proti šíření nákazy. Největší kanadské město Toronto v úterý oznámilo, že se ruší všechny akce, které se měly konat do 30. června a vyžadují povolení města. Zákaz se netýká sportovních akcí, podle starosty Johna Toryho ale nebudou žádné festivaly a průvody včetně pochodu Pride Toronto.

Provincie Ontario, ve které Toronto leží, už dříve zakázala všechna shromáždění nad pět lidí. Neuvedla ale, do kdy bude zákaz platit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám