Hlavní obsah

Další čtyři nakažení koronavirem. Dítě mezi nimi není, opravilo se ministerstvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Národní referenční laboratoř ve čtvrtek potvrdila další čtyři pozitivní výsledky vyšetření na koronavirus. Ve dvou případech se jedná o kontakty osob, u kterých byl virus potvrzen již dříve, dva případy jsou zcela nové. Celkem je v ČR dvanáct potvrzených případů. Oznámilo to ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Testování vzorku koronaviru

Článek

Koronavirus se nově potvrdil u dvou mužů, jednoho Itala a jednoho Čecha. Původně ministerstvo uvedlo, že mezi nakaženými je také dítě z Prahy, které se s otcem na konci února vrátilo z Itálie, později ale úřad tuto informaci vzal zpět.

Platí, že nově nakažení jsou hospitalizováni v Nemocnici na Bulovce a hygienici dohledávají jejich kontakty.

Další dva případy jsou kontakty již nakažených osob. „V jednom případě se jedná o blízký rodinný kontakt prvního případu z Ústí nad Labem,” uvedla mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová.

Ve druhém případě jde o muže, který byl rodinným příslušníkem ženy z Prahy, u níž byl kontakt potvrzen ve středu. Také tito lidé byli hospitalizováni v Nemocnici na Bulovce.

Pravidla testování na koronavirus se v Česku mění

Koronavirus

Doposud bylo v ČR oficiálně vyšetřeno 407 osob.

Všechny doposud diagnostikované případy měly lehký či bezpříznakový průběh onemocnění.

Testování nově bude probíhat u všech pacientů, u nichž o tom rozhodne lékař či epidemiolog. Nebude již proto podmínkou, aby předtím pobývali v postiženém regionu, kterým je v Evropě sever Itálie. V některých krajích již zdravotníci k testování vyjíždějí za pacienty domů.

Lékaři v ochranných oděvech už testují lidi na koronavirus přímo u nich doma

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám