Hlavní obsah

USA nebudou platit za ochranku pro Harryho a Meghan, vzkázal Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy nebudou platit za zajištění ochrany britského prince Harryho a jeho manželky Meghan. Na Twitteru to v neděli uvedl americký prezident Donald Trump. Pár nejprve pobýval částečně v Kanadě a částečně v Británii, nyní se ale podle informací médií přesunul do Los Angeles, které je rodným městem bývalé herečky.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry s manželkou Meghan

Článek

Harry a Meghan se na začátku letošního roku rozhodli opustit role předních členů královského dvora a začít více nezávislý život. „Jsem velkým přítelem a obdivovatelem královny a Británie. Objevily se zprávy, že Harry a Meghan, kteří opustili království, budou nastálo bydlet v Kanadě. Nyní z Kanady odešli do Spojených států. USA ale nebudou platit za jejich ochranu. Oni musí platit!” napsal Trump na Twitteru.

Princ Harry a jeho manželka Meghan podle agentury Reuters uvedli v prohlášení, že nehodlají žádat Spojené státy o zdroje na zajištění bezpečnosti. Tu si prý již zabezpečili ze soukromých financí.

Princ Harry naletěl vtipálkům. S falešnou Gretou hovořil o královské rodině

Evropa

Vnuk královny Alžběty II. na počátku roku oznámil, že se s ženou chtějí vzdát rolí v královské rodině a začít pracovat, aby získali finanční nezávislost. Od 1. dubna už nebudou 35letý princ Harry a jeho o tři roky starší manželka mít kancelář v Buckinghamském paláci a s veřejností budou komunikovat prostřednictvím své charitativní organizace, kterou hodlají brzy představit.

Blíž k matce

Agentura AP uvedla, že kanadské úřady minulý měsíc sdělily, že přestanou platit za bezpečnost páru, až přestane plnit svou roli v královské rodině. Stát se tak má v příštích týdnech.

Harry s Meghan už vědí, co budou dělat, až jim skončí královské povinnosti

Koktejl

Harry a Meghan podle britského bulváru odletěli do Los Angeles soukromým letadlem minulý týden, tedy v době, kdy se Kanada a USA chystaly uzavřít hranice. Meghan má jakožto bývalá herečka mnoho přátel v Kalifornii, kde žije i její matka, připomněla agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám