Hlavní obsah

Trump se koronavirem nenakazil, potvrdil test

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump není nakažen novým typem koronaviru navzdory tomu, že byl ve styku nejméně se dvěma infikovanými lidmi, napsala agentura DPA. Test na nákazu je negativní, oznámil prezidentův osobní lékař Sean Conley.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

„Dnes večer jsem obdržel potvrzení, že test je negativní,“ oznámil Conley. Trump se nechal otestovat v pátek poté, co se objevily spekulace, že se novým typem koronaviru nakazil brazilský prezident Jair Bolsonaro. S ním se Trump setkal minulý víkend na Floridě. Bolsonaro ale později na Facebooku informace o nákaze popřel.

Koronavirem SARS-CoV-2se ale nakazil Bolsonarův tajemník Fabio Wajngarten, který byl v delegaci, jež se s Donaldem Trumpem setkala v jeho floridské rezidenci Mar-a-Lago. Bílý dům následně uvedl, že Trump i viceprezident USA Mike Pence s nakaženým téměř nepřišli do styku, proto není důvod, aby podstupovali testy. Brazilská televize potom ale zveřejnila záběry, na kterých je vidět tajemník v Trumpově bezprostřední blízkosti.

Ve Spojených státech se koronavirem doposud nakazilo asi 2490 lidí, více než pět desítek pacientů infekci podlehlo. Trump v pátek kvůli epidemii koronaviru vyhlásil stav nouze. To podle něj dává vládě k dispozici až 50 miliard dolarů (1,18 bilionu korun) na boj s nákazou a umožňuje přijímat rychlejší rozhodnutí.

Dejte to nám, vzkázal Trump německé firmě pracující na vakcíně. Dáme to všem, zní odpověď

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám